Betydningen af flere besøg – skal jeg virkelig komme igen?


Når diagnosen er stillet, og der er aftalt en behandlingsplan, vil en fra dit dyrlægeteam sikkert aftale en opfølgende konsultation med dig, første gang som regel efter ca. 1 uge.

En opfølgende konsultation giver mulighed for, at flere vigtige begivenheder kan finde sted:

Forhåbentlig er svaret rigtig godt, men hvis ikke, kan det opdages og drøftes tidligt. Du kan endda tage noter, som du kan dele med dit dyrlægeteam.  

Din dyrlæge vil sikkert undersøge din hund og selve øret igen og gentage cytologiundersøgelsen. Dette giver oplysninger om, hvorvidt inflammation/infektionen forsvinder som forventet. Ellers kan planen ændres. 

Din dyrlæge vil også undersøge om medicinen virker for dig. Hvis du giver medicin hjemme kan din dyrlæge følge op på hvordan du oplever det. Dette giver dig en mulighed for at evaluere og give udtryk for evt. bekymringer eller udfordringer. Vær ærlig over for dit dyrlægehold – er der brug for en ændring i behandlingsplanen?

Du er sikkert kommet i tanke om flere spørgsmål vedrørende din hunds ørelidelse. Denne aftale giver en ekstra mulighed for at få svar på disse. Intet spørgsmål er for lille, og dit dyrlægeteam har helt sikkert hørt det hele før!

Den langsigtede planlægning – Hvad gør vi nu?

I de fleste tilfælde af otitis vil der være en primær faktor, som førte til det aktuelle øreproblem. Der kan være en hurtig og nem løsning ved f.eks. græsfrø i øregangen eller parasitter i øret, men i de fleste tilfælde er problemet allergisk hudsygdom. Dette primære problem kan kompliceres yderligere af en mindre heldig øreform, eller hvis hunden svømmer meget.  

Tidlig indgriben er en fordel. Hvis du hurtigt finder ud af, hvad årsagen til din hunds øresygdom er, vil du og dit dyrlægeteam finde en langtidsholdbar løsning, der fungerer for alle parter. Dette kan omfatte regelmæssig brug af ørerens eller antiinflammatoriske øredråber.

Det betyder færre smerter for din hund og en følelse af forståelse og styrke, nu hvor du ved, hvad du skal gøre og hvornår.

Så før du forlader dyrlægeklinikken, skal du sørge for, at opfølgningen står i din kalender og sige til dyrlægeteamet, at I ses til den tid! 


keyboard_arrow_up